sâmbătă, 20 iulie 2019

Un contract special…




Cred că oricine știe ce înseamnă un contract. 

Dacă ar fi să folosesc o definiție simplă, contractul este un fel de înțelegere între doi sau mai mulți oameni, însă o înțelegere scrisă pe hârtie. De ce scrisă pe hârtie? Fiindcă scrisul și hârtia rămân. Dacă oamenii se răzgândesc, hârtia nu uită și nu se răzgândește. Dacă oamenii pot avea unele probleme cu memoria, hârtia nu are astfel de probleme. Din momentul în care ai scris și ai semnat, scrisul și semnătura rămân, nu se pierd. Pin urmare, contractul presupune o obligație, iar cei care semnează contractul trebuie să respecte obligația. 

Contractul este un fel de asigurare că ceea ce promiți nu rămâne la stadiul de simplă promisiune și care riscă să nu fie confirmată în realitate. Hai să spunem că oamenii dorm mai liniștiți atunci când știu că au încheiat un contract. Siguranța înseamnă liniște, iar liniștea înseamnă un somn mai bun și mai odihnitor. 

Dar hai să vedem cum ar fi să închei un contract cu tine însuți. Ți se pare ciudată ideea asta? Și de ce ar fi nevoie să închei un contract cu tine însuți? 

Un contract presupune existența a măcar două părți care să semneze. Însă, dacă este vorba despre o singură persoană, adică despre tine, care sunt acele două părți? Semnezi tu de două ori pe același contract? 

Reține că acum vorbim despre un contract special, nu despre orice fel de contract. Dar, chiar dacă este special, acest contract trebuie să conțină niște precizări cu privire la drepturi și obligații. Da, contractul îți asigură drepturi, dar, în același timp, te obligă la ceva anume. 

Hai să începem cu drepturile. Contractul special îți dă dreptul de a te bucura de o viață excepțională. Cea mai fierbinte dorință a ta s-a îndeplinit deja. Asta înseamnă că trăiești pe deplin fericirea de a-ți vedea visul cu ochii și de a savura în mod palpabil acest vis. În loc să te plafonezi într-o viață modestă și lipsită de satisfacții deosebite, ai la dispoziție fericirea de a-ți vedea îndeplinite idealurile în care ai investit efort, perseverență, voință. 

Un întreg univers de posibilități se deschide în fața ta. Avalanșa de succes te urmează aproape în fiecare zi, ca și cum ar fi ceva absolut banal. Ai o viață socială activă. Poți pătrunde în cercuri superioare, unde întâlnești noi resurse prin care să îți crești și mai mult succesul deja construit pe baze solide și trainice. Ești un om biruitor, un om dotat cu puteri superioare, un luptător curajos și care este dispus să revină oricând pe câmpul de luptă. 

Abundența este parte firească a vieții tale, ca recompensă a credinței cu care ți-ai urmărit visul. Orice fel de afacere ai începe, ea devine un succes incontestabil. 

Acestea sunt drepturile pe care ți le asigură contractul cu tine însuți. 

Da, da, drepturi, dar hai să trecem la partea de obligații. Este o parte mai puțin plăcută, dar absolut necesară pentru ca tu să ajungi să te bucuri de drepturile specificate în contractul acesta mai special. 

În continuare citești despre obligațiile tale. Trebuie să crezi cu sinceritate în posibilitatea că vei avea succes. Aceasta este o obligație extrem de importantă. Trebuie să sfidezi riscurile și obstacolele. Dacă proiectul tău este mai dificil, trebuie să îl urmezi cu migală, să îți faci un program disciplinat de lucru și să te ții cu dinții de acest program. 

Insistența cu care să îți urmezi visul este, de asemenea, o obligație ultraimportantă. Consideră-te neînfrânt și elimină-ți toate punctele slabe. Luptă cu fanatism (iar aici este vorba despre un fanatism în sens pozitiv, desigur), ca și cum toate incertitudinile s-au evaporat, iar succesul tău este o certitudine. 

Cum reacționezi atunci când trebuie să dai piept cu obstacolele? Dai înapoi sau mergi tot înainte? Desigur, mergi tot înainte. Din sărăcie nu ai cum să ieși dacă nu te încumeți să urmezi cele mai mărețe strategii de succes. Din orice fel de eșec tragi o învățătură extrem de prețioasă, o experiență care devine forța pozitivă canalizată spre obținerea continuă de realizări concrete. 

Dacă îți pasă cu adevărat de succesul tău, ai obligația de a ucide orice fel de anxietate care îți mai bântuie prin suflet și să investești cea mai mare cantitate de voință. Numai așa poți influența decisiv mersul evenimentelor. Numai așa poți transforma imposibilul în posibil. Perseverența, după ce o transformi în obiectul zilnic al unui antrenament feroce, devine magnetul care îți aduce succes după succes. Este posibil să îți atingi visul, dar numai dacă urmezi fără șovăială ceea ce acum se află în imaginația ta. 

Dacă stăpânești în modul cel mai însuflețitor jocul posibilităților care se deschid în fața ta, vei constata că mintea subconștientă te ajută să iei numai acele decizii de valorificare totală a oportunităților. Ai obligația de a nu cădea niciodată în groapa pesimismului, de a nu te îngrijora cu privire la eventualele eșecuri. Ai obligația să transformi în lecții toate eșecurile. Perseverența exemplară este ca o garanție a succesului. 

Menține-ți viziunea și acționează cu fermitate, cu înverșunare, optimist și fără nicio îndoială. Deschide-ți mintea și imaginează-ți că schimbarea pentru care lupți a venit deja. Ai pornit pe un drum provocator, un drum al înălțării spre culmile succesului. Menține-te destul de maleabil încât să fii capabil să te încurajezi chiar și în cele mai grele momente ale tale. Tu îți poți controla în profunzime resorturile acelea supraomenești de explorare a celor mai îndrăznețe visuri. 

Marea ta provocare este să te ferești de tot ceea ce înseamnă aspirație mediocră și să urmezi numai principii care să formeze un adevărat propulsor spre realizări uriașe. 

Desigur, lista obligațiilor poate continua. Ideea este să înțelegi perfect importanța respectării acestor obligații. 

Nu este de ajuns să închei un contract cu tine însuți. Important este să îi respecți toate clauzele. Numai așa vei face ca obiectivele să devină câștiguri. Dacă nu te abați de la îndeplinirea obligațiilor specificate în contractul special cu tine însuți, drepturile scrise în acel contract vor deveni într-o bună zi realitatea pe care o dorești așa de mult.

Claudiu Neacșu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aceiași nuntași…

Nunta poate fi un eveniment foarte plăcut. Este o ocazie excelentă de a reuni într-un singur loc mai mulți oameni care se cunosc între ...