vineri, 26 iulie 2019

A fost altceva, de fapt…




Este foarte ușor ca un scop splendid să impresioneze pe cineva. 

Impactul unui vis frumos poate fi așa de mare, încât să genereze imediat acțiune din partea celui care a văzut deja foarte clar frumusețea respectivă. 

Ce poate să facă un om care într-o bună decide că visul lui cel mare este, de exemplu, să câștige un milion de dolari? Evident, pasul următor este să treacă la acțiune. Dorința este prezentă în mintea și în inima lui, așa că are toate șansele ca ea să se transforme în realitate. Dorința se constituie în energia necesară efectuării primului pas. 

Acest om este liber să își spună, ba chiar să își repete zilnic: „Voi persevera până când îmi voi atinge scopul!” 

Perfect! Bravo lui! Perseverența să îi fie ghidul care să îi lumineze calea! Pentru un scop așa de măreț cum este cel de a ajunge în posesia sumei de un milion de dolari, perseverența este o cerință obligatorie. 

Temerarul care pornește pe drumul câștigării unui milion de dolari știe de la bun început că trebuie să își facă din perseverență prietenul lui cel mai bun, însoțitorul permanent al tuturor eforturilor pe care le va depune. Dorința fiind mare, entuziasmul este și el pe măsură, adică tot mare, astfel că îl poate susține perfect pe temerar, pe drumul său. 

În prima zi de acțiune, totul decurge ca pe roate. Entuziasmul este la cote maxime. Asta înseamnă că, dacă vreun obstacol se ivește în cale, perseverența îl va depăși fără probleme. Nu contează că scopul încă nu a fost atins. 

Urmează a doua zi. Dacă și acum se află obstacole pe drum, exploratorul succesului, înarmat cu ideea de perseverență, le va depăși cu bine. În a treia zi este posibil ca obstacolele să persiste. 

Și ce se întâmplă oare dacă și în a patra zi obstacolele persistă, iar rezultatele mulțumitoare tot nu au apărut? Temerarul va trece peste ele, ajutându-se de perseverență, exact așa cum și-a propus de la bun început. 

În teorie, totul decurge bine și frumos. Dar în realitate? 

Ei bine, în realitate oamenii se comportă altfel decât am prezentat eu în acest exemplu idealizat. Este o mare diferență între a îmbrățișa cu dragoste ideea de perseverență și perseverența în sine. Între a spune „Voi persevera!” și acțiunea concretă de a persevera este o diferență ca de la cer la pământ. 

În viața reală, foarte mulți oameni pornesc la drum plini de entuziasm, hotărâți să persevereze până la atingerea scopului. Apoi, pe drum, apare oboseala. Apar obstacolele. Rezultatele refuză să se arate. Ei acționează cât acționează, apoi, dezamăgiți de lipsa rezultatelor, renunță. Oare asta înseamnă că au perseverat? Nu! 

Tu trebuie să știi acum ceva foarte important. Din clipa în care ai renunțat, tot ceea ce credeai că a fost perseverență se anulează instant. 

Să spunem că în prima zi acționezi cu putere, chiar dacă rezultatele refuză să se arate. Asta înseamnă că ai putea spune că ai perseverat. Dacă acționezi și în a doua zi, dar fără rezultate, poți spune că ai perseverat. Dar, dacă în a treia zi ai renunțat, toată perseverența ta din primele două zile se anulează. Gata! Nu a fost vorba despre perseverență, ci doar despre simple încercări. Nu ai perseverat, ci doar ai crezut că perseverezi. A fost doar o simplă încercare, nu o hotărâre puternică de a nu te opri niciodată. 

Nu contează câți metri parcurgi pe drumul care te duce spre scopul tău. Contează să ajungi la destinație. Dacă, de exemplu, drumul până la destinație are o mie de metri, dar tu te oprești după nouă sute nouăzeci și nouă de metri, toată distanța pe care ai parcurs-o s-a anulat instant. E ca și cum nu ai înaintat deloc. Ai rămas pe undeva pe drum, dar nu ai ajuns la destinație. Iar asta echivalează cu situația în care nici măcar nu ai pornit la drum. Fie că nu ai înaintat nici măcar un metru, fie că mai ai de mers un metru până când să ajungi la destinație, dar te oprești, este același lucru. 

La fel este și cu perseverența. Ori mergi și nu te mai oprești niciodată, ori nu mai mergi deloc. Dar nu poți spune: „Știi, eu am perseverat, dar n-am văzut rezultate, așa că m-am oprit.” 

Să știi că, dacă te-ai oprit, înseamnă că nu ai perseverat. Motivul cu „N-am avut rezultate...” nu stă în picioare atunci când vine vorba despre perseverență. 

Cei care sunt cu adevărat perseverenți au un principiul simplu și clar: 

MERGI CONTINUU! 

Chiar dacă momentan nu ai obținut rezultate, mergi mai departe! Perseverează! Nu poți să știi niciodată când anume vei obține rezultatul dorit, așa că înaintează. 

Atâta vreme cât ești în viață, trebuie să înaintezi mereu, indiferent de ceea ce crezi tu despre prezența sau absența rezultatelor. 

Perseverența înseamnă să mergi mai departe, chiar și în situația în care ai încasat numai eșecuri și dezamăgiri, chiar și atunci când ți se pare că nu mai există nicio speranță de reușită, niciodată. Asta înseamnă perseverența. 

Omul perseverent nu știe ce înseamnă să tragă pe dreapta și să se relaxeze. Planul lui mental este întărit zi de zi cu afirmații mobilizatoare, în ciuda tuturor eșecurilor. Faptul de a fi nemulțumit de rezultatele de moment poate fi o cauză pentru renunțare sau, dimpotrivă, pentru perseverență pasionată. Dacă tu îți dorești cu adevărat ceva, dar cu adevărat, constrângerea limitărilor pe care le întâmpini nu te împiedică să perseverezi. 

Cei care au un vis magnetic, cei care se străduiesc permanent să înainteze pas cu pas, nu știu ce înseamnă confortul unei vieți obișnuite. Ei se adaptează la orice fel de împotriviri și își mențin clipă de clipă fluxul intens de gânduri care să îi însuflețească. Tu ești apt să obții prosperitatea pe care o dorești și să ajungi pe cele mai înalte culmi ale succesului. Prin perseverență, viața ta întreagă devine o arhitectură a vibrațiilor magice pe care numai cei dotați cu energie mentală pozitivă le cunosc. 

Stăruința poate cu adevărat să elimine piedicile și să îți clădească edificiul succesului dorit.

Claudiu Neacșu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aceiași nuntași…

Nunta poate fi un eveniment foarte plăcut. Este o ocazie excelentă de a reuni într-un singur loc mai mulți oameni care se cunosc între ...