vineri, 12 iulie 2019

Ei cunosc realitatea...




Oamenii cu o dorință fierbinte nu se mulțumesc cu inerția unei vieți în care niciodată nu primesc atât cât merită. Ei sunt gata să schimbe direcția și, din momentul în care au luat această hotărâre, nu se vor clinti din decizia de a-și transforma zi de zi destinul. Amânarea nu este o opțiune pentru ei. Chiar dacă au de-a face și cu obstacole, ei se comportă sfidător cu ele. Dificultățile îi ambiționează și mai tare. Greutățile îi fac conștienți de faptul că succesul veritabil vine treptat, prin multă muncă, prin respect față de valorile care contează cu adevărat. 

Este bine cunoscut „conflictul” veșnic dintre visători și realiști. 

Visătorii sunt cei implicați în mod consecvent în procesul de autodepășire, cei care au o manie pozitivă de a învinge toate adversitățile, de a depăși inerția și mentalitatea de victimă. Ei nu se mulțumesc cu ceea ce au și doresc mereu să obțină maxim de rezultate. Ambiția lor este nemăsurată, iar conduita de luptător este pe măsura acestei ambiții. Ei nu își fac griji pentru ziua de mâine, fiindcă sunt conștienți de comanda care le aparține, de potențialul nelimitat care zace în interiorul lor. Ei văd foarte clar viitorul. Și, pentru acest viitor, ei acționează sârguitori, fără să amâne niciun pas care îi poate conduce spre următorul salt calitativ. Sunt capabili să își înfrângă nerăbdarea, fiindcă sunt determinați să urmărească fiecare eveniment care să îi proiecteze în planul biruinței. Deși dorința lor de perfecțiune este nesecată, nu se descurajează atunci când se întâmplă să eșueze. 

Înfrângerile nu pot să îngenuncheze ideea prezentă în creier. Ideea întotdeauna vibrează la cote maxime și îi ajută să treacă peste toate momentele grele. Visătorii nu se tem să riște calculat pentru îndeplinirea visului lor. Orice fel de eșec nu este motiv de scuze, ci, dimpotrivă, o ocazie pentru a schimba strategiile și pentru a depăși impasul de moment. 

Observi că pot să dezvolt o listă foarte lungă de calități pe care visătorii le pot dovedi. Și totuși, oamenii realiști, adică cei aflați în tabăra opusă, consideră că visătorii sunt rupți de realitate, pierduți în lumea lor de himere și utopii. 

Dar ce aș putea să scriu eu despre realiști? Nu prea multe. Nu că nu aș vrea, ci că nu prea am ce. Realiștii știu doar atât: aici și acum. Pentru ei contează numai ceea ce se vede, iar ceea ce este vizibil acum este foarte mic în comparație cu viziunea visătorilor. 

Realiștii declară răspicat că ei și numai ei cunosc realitatea. Mai mult, ei le spun visătorilor, ori de câte ori au ocazia: „Trezește-te la realitate și nu mai visa!” 

Cu alte cuvinte, visătorii sunt, în opinia realiștilor, oameni care nu au legătură cu realitatea sau cu ceea ce se întâmplă real și concret în lumea asta, nu în lumea imaginară sau în tot felul de proiecte care este posibil să se materializeze cândva. 

Dar oare visătorii sunt într-adevăr rupți de realitate? Nu, nici pe departe. Dimpotrivă, dorințele visătorilor sunt teribil de concrete. Dacă ar fi să stai lângă un visător și să îl asculți cum își descrie dorințele, vei primi un fluviu de detalii concrete. 

Dorințele realiștilor nu pot fi descrise cu o astfel de abundență de detalii palpabile. De fapt, dorințele realiștilor sunt extrem de sărace și pot fi descrise în câteva cuvinte sau în câteva fraze. Îți pot spune eu, de pe acum, cam ce își doresc realiștii: o casă, o mașină, o familie fericită, un job plătit bine, vacanțe în locurile frumoase ale lumii. În mare, cam acestea sunt dorințele realiștilor. 

Desigur, sunt dorințe firești, de oameni normali. Nu sunt nici pe departe dorințe greșite. Numai că ele se încadrează într-un spațiu motivațional foarte limitat. 

Dorințele visătorilor nu sunt niciodată limitate. Pentru visători nu se oprește totul la stadiul de dorință. Ei și acționează. Iar realiștii asta nu pot înțelege. Visătorii conduși de dorințe care pot fi descrise cu torente de fraze extrem de detaliate și palpabile acționează într-un mod foarte concret. 

Din acest punct de vedere, am putea spune că visătorii sunt chiar mai bine ancorați în realitate decât realiștii. Fiecare pas cu care visătorii înaintează reprezintă o realizare palpabilă. Dacă nu ar fi așa, visătorii ar ști că nu se pot apropia de visul lor. Iar asta ar fi dureros pentru ei. Însă visătorii găsesc întotdeauna calea prin care să se îndepărteze de durere și să se apropie, cu pași mici și concreți, de realitatea care numai lor le aparține. 

Recomandarea mea este să urmezi exemplul visătorilor. Dacă faci eforturi să anticipezi cu seriozitate momentul în care vei prospera și te vei bucura de realitatea visului tău, acel moment va veni spre tine cu siguranță din ce în ce mai mare. 

Dorința ta fierbinte acționează ca un magician care transformă visul în realitate. Responsabilitatea propriului tău viitor îți aparține. Dacă ai așteptări mici, vei obține rezultate mici. Dacă ai așteptări mari, vei obține rezultate mari. 

Victoria înseamnă să pornești acum, în mod concret, ofensiva spre cele mai îndrăznețe piscuri, într-o aventură care îți poate schimba viața. Conștiința propriului tău succes determină acea evoluție care altora li se va părea neobișnuită sau pur și simplu noroc. Ei bine, nu. Îndrăzneala ta titanică este cea care comandă și face ca acumularea de pas după pas să devină o obișnuință, un mod de viață. 

Poți trece fiecare prag, dacă ești suficient de încăpățânat. Este perfect dacă ești talentat în domeniul în care vrei să reușești, dar este grozav dacă îți păstrezi în toate ocaziile stăpânirea de sine. Afirmațiile pozitive pe care le folosești îți oferă libertatea de a acționa și de a învinge, de a-ți perfecționa constant mijloacele de acțiune, de a fi mereu tot mai productiv. 

Realismul înseamnă să simți că poți reuși în ceea ce ți-ai propus și să crezi cu tărie că într-adevăr vei reuși. 

Credința și visul fierbinte formează declanșatorul lanțului de reacții care duc la succes, în cele din urmă. Obsesia cu care îți urmărești visul și înverșunarea cu care lupți vor face diferența.

Fii devotat visului tău și vei reuși să-l vezi transpus în realitate!

Claudiu Neacșu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aceiași nuntași…

Nunta poate fi un eveniment foarte plăcut. Este o ocazie excelentă de a reuni într-un singur loc mai mulți oameni care se cunosc între ...