duminică, 16 iunie 2019

Răscrucea de drumuri…




A stabili un scop nu pare cine știe ce mare lucru. Pornești de la dorință, apoi adaugi un plan sau un proiect cât mai detaliat, în așa fel încât să știi că ai o direcția cât mai clară spre care să te îndrepți, precum și un ghid care să îți fie de folos. Dacă există un ghid sau un fel de manual de utilizare a procedurii de obținere a succesului, ar trebui să fie totul în regulă, nu-i așa? 

Ei bine, ar trebui, dar nu se întâmplă așa. Ghidul de atingere a succesului ar trebui să îți ofere siguranța că vei depăși toate obstacolele și vei apuca destul de repede ziua în care să savurezi succesul așa de dorit. Drumul pare a fi drept și fără hârtoape, adică un fel de călătorie plăcută, lipsită de tensiune sau dificultăți. Ba chiar ai impresia că după colț te așteaptă succesul instantaneu. 

De după colț nu vine niciun fel de succes instantaneu. Iar drumul nu este niciodată drept și lipsit de gropi. Aceasta este învățătura pe care nu trebuie să o pierzi niciun moment. 

Dacă te avânți spre obiective ambițioase, atitudinea mentală interioară este esențială. Ea este un catalizator care canalizează spre rezultate energia ta. Și trebuie să menții funcțional acest catalizator mai ales atunci când, pe drumul spre succesul mult râvnit, întâlnești o răscruce care te obligă să iei o decizie extrem de importantă. 

Continui sau renunți? Cazi pradă negativismului sau te încăpățânezi să mergi mai departe, cu cutezanță și fără șovăială? 

Îți amintești că ai pornit la drum cu un plan rațional, cu un ghid care cuprinde toate instrucțiunile necesare atingerii succesului. Instrucțiunile sunt clare, logice, fără cusur. Însă, în momentul în care ajungi la răscruce și trebuie să iei o decizie esențială, rațiunea nu mai este suficientă. Echilibrul tău interior pare că nu mai stă pe temelii prea solide. Și uite așa rațiunea își pierde din însemnătate. 

Nu este slab cel ce pierde, ci este slab cel ce renunță. Aceasta este o afirmație pe care niciodată nu trebuie să o subestimezi. Răscrucea întâlnită pe drum te poate tenta să renunți la planul tău, oferindu-ți tot felul de motive destul de puternice pentru care să faci asta. Tot felul de temeri profită de faptul că ai ajuns la această răscruce și te asaltează cu cereri: „Renunță! Renunță! Renunță!” 

Oare tu poți să rămâi nepăsător în fața unui asemenea asalt perfid? 

Să știi că factorii care să te abată de la drumul tău profită de orice fel de ezitare care te încearcă. Și, dacă se întâmplă asta, rațiunea nu te mai ajută prea mult. Ghidul acela care părea a fi excelent nu mai pare a fi acum chiar așa de eficient. Altfel spus, ghidul devine neutilizabil. Însă asta nu înseamnă că trebuie să devii un sceptic și să te întorci la viața ta obișnuită, convins că era mai bine să nu fi pornit niciodată pe drumul spre obiectivul acela așa de frumos. Răscrucea este doar o încercare. Atâta tot. 

Răscrucea nu este un obstacol cu adevărat serios. Ea doar îți creează un disconfort. Dacă acest disconfort devine prea presant pentru tine, este cazul să te înarmezi cu afirmații pozitive, să îți reamintești importanța țelului pe care ți l-ai stabilit inițial și să devii stăpân pe propria ta voință. 

O carieră cu realizări fără limite presupune și o doză de fanatism. Desigur, vorbesc despre un fanatism în sens pozitiv, benefic pentru ființa ta și folositor altor oameni. Dacă, după ce ai ajuns la răscrucea care vrea să te oprească din drum, rămâi conștient de profunzimea crezului tău și te menții deschis la alte viitoare oportunități din care poți alege, dincolo de această răscruce poate porni un adevărat sprint spre destinația la care nu ai renunțat. 

Aspiră cu aceeași tărie la succes și fă din munca asiduă minunăția care te conduce spre locuri neobișnuite. Devii eficient numai dacă ești destul de hotărât în a vedea jumătatea plină a paharului. 

Atunci când frica de viitorul incert te constrânge să faci un pas înapoi, tu continuă să depui încă un efort asiduu și mai aruncă încă o privire spre obiectivul final, spre țelul acela care cândva îți producea euforie numai prin faptul că te gândeai la el. În loc să acționezi superficial, migălește cu intensitate la proiectul tău și nu te îngrijora de eventualele obstacole sau răscruci pe care le poți întâlni. 

Ceea ce pentru unii este invizibil, pentru tine este exact forța care generează noi construcții pe șantierul evoluției tale spre succes. A fi ambițios este un merit uriaș, o capacitate care nu are cum să te pună în poziția de ratat, ci, dimpotrivă, te îndreaptă spre o direcție a provocărilor sublime. 

Pe lângă dispoziția ta de a depune eforturi supraomenești pentru dobândirea succesului, abilitatea de a fi relaxat și răbdător face parte din lista cu ingrediente necesare îndeplinirii dorinței tale. Cu fiecare treaptă pe care ai urcat, așteptările devin mai mari și te forțează să îți pui și mai mult mintea la contribuție. În loc să dai vina pe alții pentru ceea ce ți se întâmplă acum, ține cu dinții de planul tău inițial și acționează cu constanță, cu stăruință în creșterea fără limită a energiei tale interioare. 

Răscrucea care te pune să alegi este mult mai puternică decât orice fel de proiect rațional. Prin urmare, pe altceva va trebui să te concentrezi atunci când întâlnești răscrucea. Dacă vrei să mergi mai departe, nu înseamnă că trebuie să riști orbește, ci să îți pui la punct o planificare riguroasă a următorilor tăi pași, dar, în același timp, să lași sentimentele pozitive să te domine. 

Un spirit pozitiv nu îți permite să stagnezi, ci te transformă într-un învingător. El focalizează avalanșa de energii benefice succesului și te disciplinează în lupta de explorare a hotarelor succesului. 

Niciun fel de limitare nu te poate ajuta. Niciun obstacol nu este un motiv așa de serios încât să nu cauți să îți îmbunătățești constant planul spiritual și să nu treci imediat de limitele autoimpuse. 

Potențialul tău de succes este nelimitat. Acționează sistematic pentru visul tău!

Claudiu Neacșu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aceiași nuntași…

Nunta poate fi un eveniment foarte plăcut. Este o ocazie excelentă de a reuni într-un singur loc mai mulți oameni care se cunosc între ...