sâmbătă, 20 aprilie 2019

Atunci te voi privi cu scepticism...




Pentru cei care năzuiesc spre un viitor mai bun, este foarte important să își întărească zilnic spiritul, să își oțelească voința, să își antreneze perseverența. 

Oare chiar este nevoie de voință și de perseverență pentru a-ți atinge un scop? De cele mai multe ori, da. Nu doar scopul îndepărtat și măreț este o provocare, ci și tot ceea ce întâlnești pe drumul spre acest succes. Și întâlnești multe obstacole. De asemenea, vei avea de-a face cu pierderi. Trebuie să faci mereu față valurilor de dezamăgiri. Și vei constata că multe dezamăgiri vin exact din partea persoanelor de la care nu te aștepți să îți furnizeze dezamăgiri. 

Atunci când lupți pentru succesul tău, așteaptă-te să duci lupte grele. Este foarte posibil să nu obții imediat rezultatele pe care le aștepți. Dacă se întâmplă așa, înseamnă că ai mare nevoie și de un suport psihic din partea celor apropiați ție. Oare va veni un astfel de suport? Nu prea. 

De foarte multe ori, așa cum realitatea ne demonstrează, cei apropiați ție nu te încurajează atunci când le spui ce proiecte mărețe ai tu. Degeaba le explici că vei avea un mare succes, cândva, în viitor, dacă acum, în prezent, încă nu ai obținut succesul pe care îl visezi. Prietenii sau cunoscuții tăi văd ceea ce se întâmplă acum, azi, în clipa prezentă. Visul tău este în mintea ta, dar ei nu pot vedea visul tău așa de clar cum îl vezi tu. 

Viitorul se află în fața ta și te îndrepți spre el, însă, pentru cei apropiați ție, ziua de azi este ceea ce se vede concret. Prin urmare, cunoscuții și prietenii tăi te vor judeca prin prisma a ceea ce ai chiar azi. Pentru tine contează visul tău, pentru ei contează doar ceea ce se petrece real și palpabil acum și aici. Nu este drept să se întâmple așa, dar se întâmplă. Viitorul este al vizionarilor, însă nu toți oamenii sunt vizionari. 

Pentru a vedea ceea ce se va petrece dincolo de ziua de mâine, dincolo de următoarea săptămână sau lună, dincolo de următorul an, ai nevoie de o mare doză de talent în ceea ce privește țintirea celor mai dificile frontiere. Cu un scop clar în față, chiar dacă acel scop este foarte îndepărtat, toate obiceiurile tale zilnice converg către împlinirea valorii maxime care există în tine. 

Faptul că intenționezi să urci la altitudinea potrivită visului tău îți oferă energia mentală care nu îți dă voie niciodată să te oprești. Vizualizarea clară și fără compromisuri de niciun fel a țelului care urmează să fie atins este antidotul la frustrare. 

Chiar dacă greșești uneori, fiecare eșec este doar o cale prin care să te perfecționezi în ceea ce privește arta de a fi biruitor. 

Marele succes se construiește constant, zi de zi, cărămidă cu cărămidă, iar din rețeta construirii succesului nu trebuie niciodată să lipsească cele mai semețe visuri, ele fiind exact ingredientul de care ai nevoie pentru a menține direcția corectă și pentru a realiza concret tot ceea ce porți în imaginile tale mentale. 

Meticulozitatea și atitudinea ireproșabilă a învingătorilor constituie impulsul necesar pentru străpungerea celor mai dificile granițe. Dacă alții se îndoiesc de tine, tu nu ai dreptul să faci asta. Neîncrederea altora în viitorul tău nu trebuie să fie un motiv de blocaj al proceselor de transformare inerentă succesului. 

Tu deja știi că ai hotărât să plătești prețul pentru obținerea succesului, așa că aprecierile celor care nu îți înțeleg acum visul ar trebui să te lase rece. Tu ești marele aspirant la realizarea visului tău și te interesează doar oportunitățile care te vor îndrepta spre culmi. Ai ceva de demonstrat și vei demonstra tuturor că nerăbdarea nu este nici pe departe o virtute. 

Prima promisiune este către tine însuți, nu către cei care acum nu îți înțeleg visul sau dorința fierbinte de a atinge acest vis. Această promisiune, dacă este însoțită de persistență și insistență, conduce la manifestarea acelor legi care desfid orice fel de piedici sau condiții neprielnice succesului. 

Ai de partea ta pozitivismul și tăria de a înfrunta toate momentele în care se întâmplă să eșuezi, toate gândurile de abandon. Ai în tine resurse fabuloase pentru a face din fiecare înfrângere un triumf nemăsurat. Este responsabilitatea ta să refuzi eșecul și să nu îți schimbi nici măcar pentru o secundă țelul stabilit de la început. Luptătorii au încredere în forțele lor proprii și oricând se încumetă să treacă cele mai dificile praguri. Pentru ei, a avea un suflet tare și de neclintit în ascensiunea spre marele succes este un fapt banal, o chestiune de antrenament pe tărâmul pasiunii cu care îți urmezi visul. Fii și tu asemenea luptătorilor. 

Personalitatea ta, dacă hrănești cu seriozitate toate punctele tari pe care le deții, te va susține în procesul de împlinire a sorții visate, va transforma incertitudinea în ceva cert, te va împinge să mergi numai înainte, spre locul pe care tu ai decis că vrei să fie al tău. Cei din jur poate că nu te cred să fii capabil de de izbândă. Oare asta contează? Numai tu poți controla ceea ce gândești, iar realiștii care, uneori fără voia lor, caută să îți frâneze din elan, nu știu că perseverența îți oferă un ascendent extrem de prețios asupra lor, o sursă de energie care combate continuu și febril toate tentațiile de capitulare în fața eșecurilor de moment. 

Dacă azi nu sunt vizibile rezultatele pe care le dorești, dorința de a-ți îndeplini cu orice preț visul duce la depășirea tuturor blocajelor mentale și, în cele din urmă, la atingerea țelului. 

Oare ce-ai putea să le spui celor care azi te privesc cu scepticism, după ce le-ai destăinuit câte ceva din visul tău? Tu ai nevoie azi ca ei să creadă în tine, nu după ce deja ai reușit să îți îndeplinești visul, nu după ce ai atins culmile succesului. Dacă ei nu cred în tine azi, când încă nu ai ajuns la destinație, ar trebui ca, atunci când te bucuri de succesul tău deplin, să le răspunzi cu aceeași monedă.

Claudiu Neacșu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aceiași nuntași…

Nunta poate fi un eveniment foarte plăcut. Este o ocazie excelentă de a reuni într-un singur loc mai mulți oameni care se cunosc între ...