duminică, 17 martie 2019

Butoanele...




Undele radio trec prin ziduri și ajung la aparatul aflat în camera ta. Este suficient să apeși un buton, apoi undele radio se transformă în emisiunea la care poți asculta muzică sau știri. Cu un alt buton, poți pur și simplu să schimbi emisiunea. Sau poți să amplifici mărimea sunetului pe care îl auzi la aparatul de radio. Doar îți folosești degetele. Cu un simplu gest, faci să se producă un adevărat fenomen. 

La fel se întâmplă și cu gândurile tale. Dacă apeși butoanele potrivite, îți poți schimba cum vrei gândurile. Bineînțeles, mai întâi trebuie să vrei. E la fel ca la aparatul radio. Degeaba undele radio te înconjoară, dacă tu nu faci gestul minim de a te apropia de aparatul radio, apoi de a-i apăsa butonul de pornire. 

Gândul, de fapt, este o formă de energie. Acest lucru este astăzi destul de bine cunoscut, mulțumită mijloacelor de informare în masă. Fiind o formă de energie, gândul produce rezultate concrete. Dacă apeși, de exemplu, pe butonul întrerupătorului, energia electrică produce lumină în camera ta. La fel e și cu gândul. 

Hai să-ți dau un exemplu foarte simplu. Primești brusc o veste despre un eveniment extrem de fericit și care te privește direct pe tine. Dacă înainte de primirea acelei vești inima îți bătea normal, după ce primești vestea inima începe subit să bată cu intensitate foarte mare. Iată, așadar, efectul concret al gândului. Vestea bună și neașteptată a produs în mintea ta un gând fericit, iar gândul fericit a produs un rezultat concret, adică bătăi accelerate ale inimii. 

Putem spune că este valabilă această ecuație: GÂNDURI = REZULTATE CONCRETE. 

De fapt, dacă stăm și reflectăm mai bine, această ecuație reprezintă un adevărat miracol. Poți folosi forța uluitoare a gândului pentru a produce rezultate mai bune în ceea ce privește viața ta sau viața altor oameni. Noi toți ne dorim o viață cât mai bună, nu-i așa? 

Și uite că acum tu afli, dacă nu cumva știai deja, că ai la dispoziție nu doar forțe exterioare pentru a-ți face o viață mai bună, ci chiar o forță aflată în interiorul tău, adică forța gândului. Te poți servi de tot felul de instrumente care să ducă la creșterea calității vieții tale, însă este extrem de important să îți dai seama că forța gândului tău este cel mai important instrument pe care îl poți folosi. Forța gândului se află la dispoziția ta, însă te servește numai dacă tu vrei asta, adică numai dacă ai voința de a profita de uriașa putere care zace undeva în adâncurile minții tale. 

Primul pas este să devii conștient de puterea gândurilor tale. Următorul pas este să folosești butoanele prin care să declanșezi puterea gândurilor. Degeaba există butoanele, dacă tu nu le folosești. 

Există butoane prin care să declanșezi forța gândului și există, de asemenea, butoane prin care să amplifici această forță. E cam ca la aparatul de radio. Există butonul de pornire și butonul de ajustare a intensității sunetului. Tu poți folosi după bunul tău plac aceste butoane. Desigur, există unele butoane pe care tu deja le folosești aproape fără să îți dai seama. Astfel, atunci când îți pierzi energia cu tot felul de emoții (cum ar fi frica, supărarea, gelozia, etc.), tu deja ai apăsat niște butoane prin care ai declanșat anumite gânduri. Adică ai folosit fără să îți dai seama acele butoane. 

Acum, după ce conștientizezi acest fapt, îți rămâne să eviți folosirea acestor butoane în viitor. Adică nu le mai folosești. Gata, uiți de ele. Mai ai la dispoziție o mulțime de alte butoane prin care să declanșezi forțe mult mai benefice pentru tine. De exemplu, începând de azi uiți ce înseamnă butonul „plângere”. Uiți să te mai plângi de tot ceea ce se petrece în jurul tău. Abandonezi acest buton care nu poate să îți aducă decât energii negative și evenimente care nu te favorizează deloc. Te concentrezi la alte butoane, cum ar fi butonul „gândire pozitivă” sau butonul „încredere în viitor”. Astfel de butoane există, stau cuminți chiar în fața ta și te așteaptă să le folosești. 

Un alt buton pe care trebuie să îl uiți chiar acum se numește „Asta nu se poate face”. Amintește-ți de câte ori ai apăsat până acum pe acest buton, chiar și fără să îți dai seama. Dacă există lucruri pe care încă nu le-ai realizat, înseamnă că foarte probabil ai apăsat din neștiință și de prea multe ori butonul numit „Asta nu se poate face”. 

Gata, începând de azi vei pune o bucată de plastic peste acest buton, iar pe plastic vei scrie: „Interzis a se folosi acest buton! Pericol maxim!” De fiecare dată când simți că te tentează să apeși pe butonul numit „Asta nu se poate face” privești la inscripția de pe bucata de plastic și renunți imediat să apeși. În schimb, trebuie să ai mereu la îndemână butonul numit „Asta se poate face”. Pe acest buton ai voie să apeși de cât mai multe ori, chiar și în fiecare secundă, zi și noapte. Este butonul care îți aduce beneficii imense. Nu numai că este indicat să îl apeși de cât mai multe ori, dar este în folosul tău să îi înveți și pe alți oameni să îl apese cât mai des, pentru propriile lor beneficii. 

Lumea ar deveni subit mult mai bună dacă toți oamenii ar apăsa zilnic butonul numit „Asta se poate face”. S-ar genera dintr-o dată, pe toată planeta, schimbări pozitive care ar influența în bine viețile tuturor oamenilor. Transformările benefice devin posibile prin apăsarea butoanelor potrivite. Iar apăsarea butoanelor este un simplu act de voință, adică o simplă chestiune de a vrea sau a nu vrea. „Da, vreau să apăs numai butoanele care să aducă schimbări pozitive în viața mea și în viețile celorlalți oameni!” Scrie pe o bucată de hârtie acest îndemn mobilizator și ține bucata de hârtie undeva la vedere, într-un loc în care să o poți vedea în cea mai mare parte a timpului zilei. 

Gândurile produc rezultate concrete. Gândurile pozitive sunt butoanele care produc rezultate concrete și fericite în viața ta și în viețile celorlalți oameni.

Claudiu Neacșu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aceiași nuntași…

Nunta poate fi un eveniment foarte plăcut. Este o ocazie excelentă de a reuni într-un singur loc mai mulți oameni care se cunosc între ...