sâmbătă, 2 februarie 2019

Bagheta magică...




Aproape că nu este zi în care să nu auzi pe cineva că nu se simte bine. Sau, dimpotrivă, îl auzi că se simte foarte bine. Altcineva îți poate declara că se simte cam trist sau deprimat. Un altul spune că se simte plin de voie bună. 

Dacă tu îți simți sufletul plin de entuziasm, obții rezultate mult mai bune atunci când te angrenezi într-o anumită activitate. Prin urmare, eficiența poate fi o urmare firească a stării tale sufletești. 

Optimism și voie bună = eficiență. 

Pesimism și tristețe = lipsă de eficiență. 

Dar oare există un alt element care să influențeze starea ta sufletească? Desigur. Se poate spune că dispoziția sufletească depinde și de imaginație. E așa de simplu! Imaginația este un stimulent destul de serios al stării pozitive din sufletul tău. 
Dacă îți imaginezi plin de încredere că totul va decurge așa cum vrei tu, chiar dacă de multe ori ai de-a face și cu obstacole destul de mari, starea ta interioară se va modifica în conformitate cu această imaginare plină de încredere a unui viitor mult mai bun. Prin urmare, vei acționa cu mult mai multă tragere de inimă, vei munci mai mult, vei simți mai puțin oboseala (sau chiar deloc) și vei putea trece tot mai multe puncte pe lista realizărilor tale. 

Imaginația se produce în mintea ta, însă de acolo, din minte, pornește energia care face mâna să acționeze, cu rezultate concrete în plan material. Hai să ne gândim puțin la exemplul unui halterofil. Dacă, în timpul antrenamentului, halterofilul își imaginează cu încredere și entuziasm că va fi în stare să ridice greutăți din ce în ce mai mari, asta se va întâmpla și în realitate. Imaginația are loc în minte. Înainte de a reuși concret să ridice greutăți mai mari, halterofilul doar își imaginează ceea ce își dorește și nimeni nu poate să vadă ceea ce el își imaginează. Însă, în etapa următoare, alți oameni văd înmărmuriți cum halterofilul ridică greutăți pe care oamenii obișnuiți nu le pot ridica. De acolo, din minte, imaginația a trecut în planul material, adică acolo unde poate fi văzută ca ceva real, palpabil, de necontestat. 

Lucrurile se întâmplă așa cum imaginația își dorește. Dacă îți dorești ceva, important e să îți dorești cu foarte mare putere, ca și cum nimeni și nimic nu te poate împiedica să îți vezi visul îndeplinit în realitate. Din acel moment al dorinței maxime începe să se întâmple miracolul de a face lucrurile să se întâmple. 

Hai să vedem ceva mai detaliat cum anume trebuie să se desfășoare imaginația. Să revenim la exemplul cu halterofilul, deoarece este mai ușor de înțeles. Să spunem că halterofilul vrea să stabilească un nou record mondial, adică să ridice o greutate pe care niciun alt halterofil înaintea lui nu a mai reușit să o ridice. El își imaginează momentul victorios în care ridică deasupra capului greutatea imensă, apoi își imaginează cu cât mai multe detalii momentul în care urcă pe podiumul învingătorilor, iar oamenii îl aclamă plini de uimire și de admirație. 

Însă acest moment de imaginație poate să dureze foarte puțin. De ce? Deoarece halterofilului i se pare că ar fi prea frumos să se întâmple și în realitate așa ceva. Acțiunea de a-și imagina marele lui succes durează foarte puțin, astfel că el va trece la țeluri mai mici, mai ușor de îndeplinit. Și își canalizează energia spre atingerea acelor țeluri mici. Evident, rezultatele pe care le va obține vor fi la fel de mici. Îndoielile au stricat visul magic, l-au făcut să dispară. Odată cu visul magic a dispărut și energia necesară pentru a face performanță. 

Tu poți oricând să îți imaginezi ce minunat ar fi dacă ai câștiga un milion de dolari. Îți poți imagina cu lux de detalii care va fi stilul tău de viață atunci când ai un milion de dolari. Este visul tău magic. Dacă însă lași îndoielile (adică gândurile de genul „Ei, nu am cum să câștig eu un milion de dolari…” sau „Eu niciodată nu voi câștiga un milion de dolari!”), visul magic este distrus. În locul lui rămâne doar o dorință anemică și o energie extrem de scăzută pentru a realiza lucruri mari. Îți vei fixa scopuri ceva mai mici și realiste (cum ar fi un câștig de o mie de dolari, care pare mult mai ușor de obținut) și vei obține lucruri mici. De ce? Deoarece ți-ai distrus visul cel mare și magic. 

Și totuși, dacă vrei să ajungi să îți îndeplinești un vis uriaș, trebuie să eviți greșeala celor care își distrug visurile. Ai un vis uriaș și care altora li se pare prea mare, nerealist sau imposibil de îndeplinit? Dacă răspunsul este da, atunci păstrează acest vis în mintea și în imaginația ta. Păstrează-l mult timp, permanent, până când se îndeplinește. Orice s-ar întâmpla, alege să îți păstrezi visul, în loc să-l distrugi. Cei care au reușit până acum să își îndeplinească visurile sunt cei care și-au păstrat cu mare grijă aceste visuri. În niciun caz nu le-au distrus. 

În loc să viseze doar foarte puțin, apoi să își spună că un astfel de vis nu poate fi posibil în viața reală, învingătorul continuă să viseze chiar și atunci când realitatea îi este potrivnică. Posibilitatea de materializare a unui vis devine certitudine pe măsură ce menții visul în imaginația ta. Cu cât îl menții mai mult timp, cu atât se măresc șansele ca el să se materializeze. 

Una dintre cele mai grave greșeli este să-ți subestimezi puterea visului. Procedează și tu ca învingătorii! Visul tău are nevoie de hrană, iar această hrană este compusă din atenția pe care i-o acorzi, din sentimentele pe care le trăiești, din gândurile pozitive pe care le antrenezi continuu. Aceste ingrediente reprezintă bagheta magică care va transforma în realitate visul tău. 
Bagheta magică energizează mintea și spiritul tău, iar de aici se trece ușor la acțiuni perseverente și rezultate tot mai vizibile. Minunile apar ca urmare a sentimentelor care activează visul. 

Cu cât crezi mai mult în succes, cu atât te îndrepți mai repede spre el. 

Tuturor prietenilor tăi de pe facebook le-ar fi de mare folos să citească și ei acest articol, așa că adaugă-te acum în grupul facebook de mare succes HEYADOO - MEGAFLUX (peste 100 000 de membri activi), pe linkul:

https://www.facebook.com/groups/173261983316579/

și distribuie toate postările de pe acest grup, pentru a le vedea și prietenii tăi.

De asemenea, adaugă-ți toți prietenii în grupul facebook HEYADOO - MEGAFLUX, pentru ca ei să găsească și mai ușor postările de pe acest blog.

Clic aici și creează comunitatea ta specială!

Claudiu Neacșu
Inițiator și Administrator al Grupului HEYADOO - MEGAFLUX
https://www.facebook.com/groups/173261983316579/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aceiași nuntași…

Nunta poate fi un eveniment foarte plăcut. Este o ocazie excelentă de a reuni într-un singur loc mai mulți oameni care se cunosc între ...