duminică, 6 ianuarie 2019

Însă asta nu aș face…




Loialitatea față de scopul tău înseamnă să fii la comanda dorințelor tale. Dacă ești devotat idealului pe care îl porți mereu în minte, vei fi și cutezător în ceea ce faci. După ce ajungi la concluzia că într-adevăr merită să lupți pentru un țel, reușești să magnetizezi fluxul de gânduri necesar declanșării șuvoiului energetic cu care să străpungi zidul format din tot felul de obstacole. Însă este necesar să dai tot ce-i mai bun în tine. 

Îndeplinirea unei dorințe mari cere un preț mare. Gândește-te că, atunci când ai de gând să sfidezi tot ceea ce-ți poate fi potrivnic, trebuie să dai dovadă de încăpățânare și răbdare peste limite. 

Există în lumea asta prea mulți oameni care au dorințe uriașe, dar care nu sunt dispuși la acțiuni la fel de uriașe pentru a și le îndeplini. Ei caută mai degrabă să încheie un fel de compromis, în așa fel încât să obțină efecte maxime, dar cu eforturi sau sacrificii minime. Dacă îi întrebi „Vrei să obții cel mai mare succes?”, ei îți vor răspunde „Da, vreau foarte mult!”. Dacă le spui „Ai face totul pentru a obține acest succes?”, ei îți vor răspunde: „Da, însă nu aș face și...” Urmează o listă cu tot felul de lucruri pe care ei NU le-ar face pentru a-și îndeplini visul. 

Însă nu așa funcționează sistemul prin care să-ți vezi visul îndeplinit. Linia de demarcație dintre îndeplinirea unui țel și neîndeplinirea lui constă în această atitudine de a fi dispus să faci orice pentru visul tău. 

Cât timp ești dispus să insiști pentru depășirea oricăror obstacole? Dacă vei spune că vrei să insiști o anumită perioadă, înseamnă că încă nu ești pregătit pentru a-ți realiza visul. Atitudinea corectă este acesta: „Voi insista atât timp cât este nevoie!” 

O capodoperă nu se poate realiza fără acțiune intensă. De asemenea, de multe ori nu există reguli fixe pe care să le urmezi. Trebuie să fii și creativ, să schimbi strategiile ori de câte ori este nevoie, să dai dovadă de o atitudine solidă, pregătită să rezolve orice fel de provocări ivite pe parcurs. 

Mintea deschisă și creatoare este capabilă de multe ori de anticiparea ocaziilor care îți pot deschide tot felul de uși. Nu ai cum să ratezi vreuna din aceste ocazii, dacă fiecare gând al tău este concentrat pe transpunerea în posibilitate reală a tuturor alternativelor favorabile succesului. 

Atitudinea de genul „Dau totul, pentru a obține totul!” te poate propulsa exact acolo unde este șansa cea mai mare de reușită. Dacă nu ești dispus să dai totul, pentru a obține totul, încetul cu încetul te lenevești, iar visul tău se îndepărtează de tine. Nu așa trebuie să se întâmple. Ordinea este de preferat dezordinii. Forța pozitivă a gândurilor constructive și mobilizatoare este de preferat emoțiilor negative. 

A avea o voință nezdruncinată este de preferat automulțumirii de a fi sărac. Atragerea binecuvântărilor depinde de silința cu care îți cultivi atitudinea pozitivă. Dacă pe parcursul către succes contează până și alegerile mărunte, îți dai seama ce impact pot avea alegerile mari, cele de genul „Dau totul, pentru a obține totul!”. 

Imaginează-ți că îndeplinirea dorinței tale depinde numai și numai de tine. Obstacole sunt destule în exteriorul tău. Piedici sunt cam la tot pasul. Dar depășirea lor depinde numai de tine. Cum le poți depăși? Numai dacă faci tot ceea ce trebuie făcut. 
Aici nu mai este vorba despre ceea ce îți place ție să faci. Una este verbul A PLĂCEA, alta este verbul  A TREBUI. Tu, în sinea ta, ar trebui să-ți repeți mereu că, dacă treci peste limitele pe care singur ți le-ai stabilit, înseamnă că poți face mult mai mult decât ți-ai propus să faci. Poți pune cărămidă peste cărămidă, cu aceeași concentrare la fiecare cărămidă, reușind astfel să construiești o casă uriașă. În cazul în care această casă necesită un milion de cărămizi, tu ai de luat o decizie totală: continui până când ai zidit și ultima cărămidă. Iar aici tot atitudinea ta este hotărâtoare. 

Dacă îți impui să faci tot ceea ce trebuie pentru ca nici măcar o singură cărămidă să nu scape atenției și voinței tale, înseamnă că procesul de construire a casei va depinde în totalitate de atenția și voința ta. La fel de adevărat este că, dacă nu ai dispunerea de a face totul pentru ducerea la capăt a construirii casei, sunt foarte mari șanse să te oprești undeva pe drum, iar casa să rămână doar așa, un început de construcție. 

Angajamentul este esențial. Observi că una dintre căile de a NU îți îndeplini visul este atitudinea de dat înapoi atunci când ți se cere să fii dispus la a face totul. Din momentul în care păstrezi unele rezerve în ceea ce privește acțiunile pe care trebuie să le începi sau să le duci la capăt, se diminuează dramatic șansele tale de succes. 

De fapt, atunci când nu ai dispunerea de a face chiar totul pentru îndeplinirea visului tău, înseamnă că acel vis nu este suficient de puternic pentru tine. Adică nu îți dorești din tot sufletul să-ți vezi visul cu ochii. Sau pur și simplu acel vis nu este cu adevărat important pentru tine. Tu dai voie gândurilor auto-limitative să te țină pe loc, când, de fapt, tu porți în tine un potențial nelimitat și care doar așteaptă să fie investit. 

Până când nu pătimești pentru visul tău, nu ai cum să înaintezi cu toată vigoarea spre acest vis. Universul are o mare simpatie pentru cei îndrăzneți și care au voința de a înfăptui lucruri mari, căliți în lupta cu dificultățile. Ei fac totul pentru a-și îndeplini visul. Urmează-le exemplul! 

Ia în piept această provocare: de azi înainte vei da tot ce e mai bun în tine, în schimbul satisfacției uriașe pe care o vei simți în ziua în care viitorul visat acum devine realitate. Lasă entuziasmul să te însoțească pe drumul spre excelență, acompaniat de energie mentală pozitivă, hotărâre de neclintit, abnegație și atitudine de învingător. 

Obișnuiește-te cu gândul că ai oricând libertatea de a-ți mobiliza în modul intensiv toată energia care să-ți materializeze visul.

Claudiu Neacșu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aceiași nuntași…

Nunta poate fi un eveniment foarte plăcut. Este o ocazie excelentă de a reuni într-un singur loc mai mulți oameni care se cunosc între ...