duminică, 4 noiembrie 2018

Care mână este mai caldă?...



Mulți oameni sunt convinși că gândurile reprezintă ceva abstract, ceva ce există în mintea noastră, idei, închipuiri fără nicio forță, fără formă, fără consistență. Oare așa să fie? Oare gândurile sunt ceva care se întâmplă fără efecte asupra lumii înconjurătoare? 

Îți propun un fel de experiment pe care îl poți face imediat. Scopul acestui experiment este să îți demonstreze clar că toate gândurile tale NU reprezintă o fantezie sau ceva abstract, imaterial. Pentru acest experiment este nevoie de încă o persoană. 
Iată cum procedezi. Stai pe un scaun sau pe o canapea, într-o stare de totală relaxare. Închizi ochii, pui ambele mâini pe genunchi și, fără să miști absolut deloc mâinile, îți imaginezi cât mai clar și cât mai puternic cum una dintre mâinile tale SE ÎNCĂLZEȘTE. Trebuie să crezi cu adevărat că numai una dintre mâini se încălzește. 

Imaginează-ți cu putere și credință cum sângele tău circulă mai intens prin mâna care vrei să se încălzească. Simte căldura care se adună în mâna la care te gândești! Gândește-te că este foarte ușor ca mâna la care te concentrezi să se încălzească din ce în ce mai tare. Imaginează-ți cu putere că mâna ta a stat lipită de un calorifer foarte fierbinte. 

Acordă-ți cel puțin 10 minute pentru acest proces de imaginație. Important este să menții măcar timp de 10 minute șirul gândurilor referitoare la mâna ta care se încălzește din ce în ce mai tare. Trebuie să-ți imaginezi cu așa de mare putere că mâna ta se încălzește, încât să simți efectiv cum mâna ta se încălzește. 

Te aștepți ca mâna ta să se încălzească și chiar așa va fi. Efectul de încălzire apare dacă tu chiar crezi că mâna se va încălzi. 

Amintește-ți cei doi factori care duc la reușita acestui experiment: imaginația și credința. Trebuie să CREZI că ceea ce îți IMAGINEZI chiar se întâmplă cu ADEVĂRAT. 

Și reține că tu nu te miști deloc. Nici cel mai mic mușchi al corpului tău nu se mișcă. Numai imaginația ta este febrilă și se îndreaptă constant asupra mâinii care se încălzește. 

După 10 minute de concentrare intensă, spune-i persoanei care participă la experiment să ia mâinile tale în mâinile ei și să încerce să își dea seama care mână este mai caldă. Vei constata că acea persoană îți va spune care dintre cele două mâini ale tale este mai caldă. Experiment reușit! Rezultatul te va uimi. Numai cu forța minții tale ai reușit să produci o modificare în corpul tău. 

Pentru ca mâna ta să se încălzească, trebuie ca sângele să circule mai intens în acea mână. 

Însă circulația mai intensă a sângelui ce este, de fapt? Este un proces real, la fel de real ca un râu care curge prin matca lui. Dacă debitul unui râu este mai mic, apoi acest debit crește brusc, poți spune că ai de-a face cu un eveniment real, care poate fi observat, de necontestat. 

În cazul experimentului tău s-a produs un eveniment la fel de real: circulația mult mai intensă a sângelui, însă nu prin tot corpul, ci numai prin mâna la care te-ai gândit tu mai intens. 

Reține: tu nu ai mișcat nici măcar cu un milimetru mâna care s-a încălzit. Și totuși, mâna s-a încălzit. Cum? Prin acțiunea gândurilor tale. Atât. 

Gândurile, deși nu pot fi văzute și nu pot fi atinse, ca și cum ar fi imateriale, produc efecte asupra materiei. În cazul experimentului nostru, gândurile tale (care par a fi imateriale, doar simple idei în mintea ta), au produs efecte reale asupra unei componente reale a corpului tău, adică asupra sângelui tău. 

Gândurile tale, deși nu pot fi atinse, au produs un fenomen real al sângelui, iar sângele poate fi atins. Altfel spus, ceva care nu poate fi atins (gândul) a influențat concret ceva care poate fi atins (sângele). Imaterialul a influențat materialul. Asta mie mi se pare uluitor. Aș putea spune că este vorba despre un alt miracol al naturii. 

Dacă vrei să ai o confirmare mai clară a rezultatelor acestui experiment, poți recurge la ajutorul mai multor persoane. Reiei procedura prin care te concentrezi la încălzirea unei mâini, doar cu forța gândului. Participanților la experiment le ceri ca, după ce ei îți ating mâinile, să noteze pe câte un bilețel ce mână li s-a părut că este mai caldă (stânga sau dreapta). Abia după ce toți au scris această informație, se desfac bilețelele. Dacă, de exemplu, din șapte participanți, șase au scris corect care mână s-a încălzit, înseamnă că experimentul este confirmat. 

Eventual, poți să scrii și tu dinainte, pe un alt bilețel, ce mână intenționezi să-ți încălzești cu puterea gândului. Și așa toți participanții la experiment se conving 100% că într-adevăr gândurile tale au produs încălzirea unei mâini. Participanții te pot vedea pe tine cum te concentrezi și cum stai total nemișcat. Ei știu astfel sigur că nu folosești niciun fel de truc pentru a-ți încălzi mâna. Participanții la experiment nu au cum să-ți ghicească gândurile. Abia după ce se deschid toate bilețelele (ale lor și al tău) ei se conving că DA, gândurile tale chiar au produs efecte reale asupra materiei din care este format trupul tău. 

Acest experiment oferă, de fapt, o lecție din care toți oamenii au de învățat ceva extrem de important. 

Gândul nu este ceva imaterial, abstract sau fantezie. Gândul este ENERGIE care, după ce este direcționată foarte precis, produce efecte reale și vizibile. 

Aceste efecte nu se limitează numai la propriul nostru trup. Gândurile produc efecte care expandează dincolo de trupul tău. Gândurile concentrate zilnic în direcția obținerii unui mare succes produc efecte în ceea ce privește toate acțiunile tale, iar acțiunile acumulate duc la rezultate din ce în ce mai mari. 

Gândurile construiesc realitatea, nu dintr-o dată, ci treptat, din aproape în aproape. 

Important este să înțelegi foarte bine și pentru totdeauna acest adevăr: toate gândurile tale sunt, de fapt, o FORȚĂ ENERGETICĂ foarte mare. 

Forța există. Totul este să te decizi să o folosești. 

Acordă maximă atenție gândurilor tale! Cu ajutorul gândurilor poți realiza multe lucruri uimitoare.


Claudiu Neacșu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aceiași nuntași…

Nunta poate fi un eveniment foarte plăcut. Este o ocazie excelentă de a reuni într-un singur loc mai mulți oameni care se cunosc între ...