marți, 28 august 2018

Arată-mi o singură MINUNE, apoi voi crede! 




Sigur ești de acord cu mine atunci când spun că oamenii de obicei nu cred în miracole, adică în acele fenomene care, aparent, nu au nicio explicație rațională sau științifică. 

Dacă tu te-ai apuca să le explici celorlalți oameni că ai reușit să zbori fără să ai nevoie de niciun fel de dispozitiv ajutător, în mod cert vor spune toți că ai înnebunit sau că este vorba despre o farsă. De ce vor spune asta? Deoarece ei ȘTIU că niciun om nu poate să zboare fără intermediul unui avion, elicopter sau alt mijloc ajutător. Atâta vreme cât ei au această convingere, vor ști că omul care zboară precum o pasăre este un miracol, adică ceva inexistent în realitate, un simplu gând al cuiva, o fantezie, imaginație. 

Altfel spus, miracolul este doar o idee care există în minte sau în imaginație, nu și în realitate. Degeaba faci tu eforturi să-i convingi pe oameni că ai reușit să zbori precum o pasăre, căci NU te vor crede, dacă nu te-au văzut cu ochii lor cum zbori sau dacă nu au mai văzut nici măcar un singur alt om care să zboare la fel ca păsările. Cu cât încerci mai mult să-i convingi că ai realizat miracolul de a zbura precum păsările, cu atât se vor gândi mai serios să sune ambulanța care să te ducă la spitalul de nebuni. 

Situația s-ar schimba total dacă oamenii ar vedea cu ochii lor cum cineva reușește să zboare, dar fără niciun fel de tehnologie ajutătoare și fără niciun fel de truc din dotarea iluzioniștilor. Din acel moment, MIRACOLUL s-ar transforma în REALITATE. 

Prin urmare, totul este să vezi cu ochii tăi cum ceea ce mai înainte părea a fi de domeniul incredibilului devine dintr-o dată absolut real. Elementul-cheie este să poți verifica totul cu ajutorul simțurilor tale. Dacă vezi cu ochii, dacă auzi cu urechile tale, dacă simți sau constați chiar tu ceva, atunci aparentul incredibil devine credibil și nimeni nu te mai poate convinge că ar fi altfel. 

Ei bine, exact asta vei putea face în următoarele ore: vei testa un fenomen care, la prima vedere, pare a fi de domeniul miraculosului. Vei face chiar tu testul, pentru că tu trebuie să te convingi că este vorba despre ceva REAL. După ce numai tu te convingi că fenomenul testat este real, nimeni nu te va mai putea convinge că nu e ceva real, ci doar fantezie. TU testezi și TU te convingi că ai de-a face cu ceva senzațional, cu ceva ce pare a fi miracol, dar, de fapt, este REALITATE. 

Și acum îți voi explica în ce constă testul. Mai întâi, imaginează-ți că te afli într-o încăpere care nu are nicio fereastră și niciun fel de legătură cu lumea de afară. Practic, nu vezi când răsare soarele și nu știi când se face noapte sau când se face zi. Nu ai la tine niciun fel de ceas. Nu ai nici măcar un telefon mobil. Orice legătură cu exteriorul este întreruptă. 

În aceste condiții de izolare totală, eu îți voi cere să mă anunți când se face ora 18.00, după ce te informez că acum este ora 10.00.  Oare vei reuși să mă anunți când se face ora 18.00, dacă nu ai niciun fel de ceas pe care să-l privești și nu ai niciun fel de acces la lumea din exterior? Rațiunea mea spune că este imposibil să reușești așa ceva. Cum să știi cât este ceasul, dacă tu nu vezi nicăieri niciun fel de ceas și nu ai la dispoziție niciun fel de reper care să-ți indice ora și niciun instrument care să-ți măsoare trecerea timpului? Și totuși, miracolul de a ști cât este ora, dar fără să vezi ceasul și fără să ai niciun fel de instrument de măsurare a timpului, este perfect posibil. 

Acum îți voi explica metoda prin care să testezi chiar tu că acest miracol este real. Seara, înainte de culcare, spune-ți cu toată convingerea că te trezești la ora 5 dimineața, dar fără să ai nevoie de un ceas deșteptător. Da, ai înțeles bine. Îți propui să te trezești la ora 5 dimineața, fără ajutorul unui ceas și fără să vină cineva să-ți dea deșteptarea. Dacă îți repeți cu toată forța și cu toată convingerea că într-adevăr te vei trezi la ora 5 dimineața, fără să ai nevoie de niciun fel de ceas deșteptător, vei constata că da, te trezești la ora 5 dimineața. 

Oare cum este posibil să te trezești la o anumită oră, doar pentru că așa vrei tu cu toată puterea, fără să te alarmeze soneria unui ceas deșteptător? Poate fi considerat acesta un miracol? Da, deoarece, din punctul de vedere al rațiunii, este imposibil să te trezești la o anumită oră, fără un instrument de măsurare și indicare a timpului. 

Și totuși, un astfel de miracol (de neexplicat prin mijloace raționale) este posibil. Însă este foarte important să știi ceva. Atunci când, înainte de culcare, îți repeți că te poți trezi la ora 5, fără ceas deșteptător, trebuie să faci asta CU TOATĂ CONVINGEREA. Adică trebuie SĂ CREZI cu adevărat că te vei trezi la ora 5. Miracolul funcționează numai dacă tu crezi total în el, fără nicio rezervă. Dacă vrei doar să testezi și mai păstrezi în mintea ta niște urme de îndoială, miracolul trezirii la ora 5 fără ceas deșteptător nu va funcționa. 

Factorul CREDINȚĂ este hotărâtor. Dacă iei în serios acest test și crezi cu toată tăria că te vei trezi la ora 5 dimineața, într-adevăr te vei trezi la ora 5 dimineața, fără să ai nevoie de deșteptător. Iar acest rezultat te va uimi. 

Cum este posibil să știi când se face ora 5 dimineața, dacă tu dormi dus, ai ochii închiși, nu mai vezi nimic, nu mai auzi nimic, nu mai simți nimic, nu mai știi nimic? Oare este acesta un miracol? Da, este un miracol. E ca și cum ai vedea, dar fără să vezi. E ca și cum ai ști, dar fără să știi. Da, dar cum este posibil acest miracol? 

Mintea umană are o componentă conștientă și una subconștientă. Partea conștientă este cea pe care o utilizezi tu atunci când gândești, vorbești, mănânci, mergi, faci tot felul de acțiuni. Partea subconștientă a minții tale este cea care funcționează chiar și atunci când dormi, adică atunci când partea conștientă este în stare de repaos. 

Conștient și subconștient: reține aceste două componente. Subconștientul funcționează non-stop, zi și noapte. El reglează tot ceea ce se întâmplă în organismul tău: circulația sângelui, bătăile inimii, digestia, etc. Atunci când conștientul doarme (adică atunci când, în timpul somnului, tu nu mai știi și nu mai simți nimic), subconștientul NU doarme, ci funcționează fără să obosească. 

Subconștientul este o forță colosală a minții tale, iar această forță face posibil miracolul de a te trezi la o anumită oră, fără ceas deșteptător. Atunci când îți repeți că te vei trezi la ora 5 și fără deșteptător, conștientul îi dă, de fapt, un ordin subconștientului. Iar subconștientul execută ordinul. 

Desigur, ordinul trebuie să fie ferm și fără nicio ezitare. În caz contrar, subconștientul nu se obosește să-l execute. De ce să execute subconștientul un ordin venit de la conștientul care nu crede în ceea ce spune? Vezi? Din cauza asta trebuie să CREZI că într-adevăr te vei trezi la ora 5 dimineața, fără deșteptător. Dacă tu vrei doar să testezi, iar în mintea ta conștientă bântuie gânduri de genul „Ia să încerc metoda asta, să văd dacă e vrăjeală sau nu...”, înseamnă că nu crezi cu adevărat în puterea subconștientului tău. Și atunci, dacă subconștientul tău vede că tu nu crezi în el, își spune ceva de genul „Păi, dacă el nu crede că eu chiar pot să-i îndeplinesc ordinul, de ce să mă mai obosesc să-l îndeplinesc?...” 

Măcar în cazul acestui test fă în așa fel încât să crezi cu toată puterea că subconștientul tău te va trezi la ora la care i-o dictezi tu, fără să ai nevoie de deșteptător. Scopul testului este să te CONVINGĂ de realitatea unui miracol. Apoi, după ce tu vei ȘTI că miracolul chiar funcționează, vei avea capacitatea de a accesa multe alte miracole. 

După ce te va uimi realitatea acestui prim miracol, caută pe internet cartea „Puterea extraordinară a subconștientului tău” (de Joseph Murphy) și, dacă încă nu ai citit-o, citește-o neapărat. Însă citește această carte numai după ce faci testul în care subconștientul te trezește la ora la care i-o dictezi tu! În caz contrar, s-ar putea ca ceea ce citești în acea carte să ți se pară incredibil. 

Eu nu doar că am testat pe mine însumi această metodă, ci am pus-o și pe fiica mea să o testeze. I-am explicat cum să se concentreze plină de încredere la faptul că subconștientul ei o va trezi la ora 5 dimineața, fără ceas deșteptător lângă ea sau sunetul unei alarme. Fiica mea m-a ascultat, m-a crezut fără nicio rezervă, a testat și... uimire, uimire mare. S-a trezit la ora 5 dimineața, fără niciun deșteptător care să-i sune lângă urechi! Am văzut pe chipul ei uimirea. Nu prea înțelegea cum de a fost posibil așa ceva, însă asta nu mai conta. Important era că se convinsese chiar ea că acest mic miracol a funcționat. Pentru tot restul vieții ei, dacă cineva va încerca să o convingă de contrariu, nu va reuși. Ea S-A CONVINS și CREDE. 

După acest test, i-am explicat fiicei mele cam cum funcționează creierul uman. Am determinat-o să înțeleagă puterea uriașă a subconștientului. Niciodată nu i-am repetat că trebuie să învețe și să ia note mari la școală, cum fac de obicei alți părinți. Pur și simplu am făcut-o atentă asupra acestui miracol care este subconștientul și i-am explicat, de asemenea, despre puterea fenomenală a conexiunilor neuronale. 

Creierul uman conține circa 100 de miliarde de neuroni, iar numărul de conexiuni care se pot realiza între neuroni este așa de mare încât nici nu se poate imagina. Fiicei mele i-am spus de multe ori: „Larisa, creierul tău are în el așa de mulți neuroni și se pot realiza așa de multe conexiuni între ei, încât, chiar dacă ar fi să stai cu cărțile non-stop în față și să înveți zi și noapte, întotdeauna vor exista foarte mulți neuroni care vor urla de plictiseală și vor cere să le dai și lor ceva de lucru.” 

Bineînțeles că, după ce testul cu micul miracol al trezitului la ora 5 dimineața a convins-o definitiv și total de realitatea puterii subconștientului, ea a crezut fiecare cuvânt pe care i l-am spus. Și rezultatele s-au văzut. Fiica mea nu doar că mi-a făcut surpriza extrem de plăcută de a fi admisă la un liceu de elită (unde se intră numai cu medii peste 9,50), dar mi-a oferit și bucuria de a fi prima din clasă. Dacă în clasa a noua a obținut premiul întâi și a terminat prima din clasă, a repetat performanța asta și în clasa a zecea. Și sunt convins că toată viața își va folosi această putere a creierului. Totul a pornit de la un simplu test... 

Credința, de fapt, face minuni. Neîncrederea nu aduce nimic bun, nimănui. Însă credința, wow, produce miracole. Cu cât crezi mai mult, cu atât reușești să faci mai multe lucruri uimitoare. 

Pe toți părinții i-aș sfătui să renunțe să le repete copiilor lor tot timpul că trebuie să învețe pentru note mari. Mult mai eficient este ca părinții să se pună mai întâi în temă cu domeniul creierului și al subconștientului (să citească neapărat cartea „Puterea extraordinară a subconștientului tău”, de Joseph Murphy), să îi pună pe copiii lor să facă testul cu trezirea la o anumită oră (fără ceas deșteptător), apoi să le explice copiilor totul despre puterea uriașă a subconștientului și a conexiunilor infinite dintre neuroni. Vor obține rezultate mult mai bune prin această metodă. 

Un copil care obține numai note de 10 la școală are în creierul lui 100 de miliarde de neuroni. Ei bine, câți neuroni crezi că are în creier un copil care ia la școală numai note de 2, 3, 4 și 5? Dacă el abia trece clasa, cu medii de 5, înseamnă oare că numărul de neuroni din creierul lui este la jumătate, adică de 50 de miliarde de neuroni? NU! Cel care ia numai medii de 5 are în creier tot 100 de miliarde de neuroni, care se pot conecta între ei LA FEL ca cei din creierul elevului de nota 10! 

Toți oamenii au în creier 100 de miliarde de neuroni, iar conexiunile dintre ei se pot forma și crește mereu, la infinit! Asta ar trebui să știe toți părinții, toți elevii și toți profesorii! 

Puterea extraordinară a subconștientului produce miracole în multe domenii. Eu, de exemplu, folosesc puterea subconștientului meu atunci când scriu romane. Inspirația NU vine din partea conștientă a minții mele, ci din subconștientul meu. Dacă eu stau la masa de lucru și îmi impun în mod conștient să-mi vină idei bune pentru roman, NU îmi vin ideile. De ce? E simplu răspunsul. NU conștientul produce ideile noi și bune. Conștientul poate doar să îi ordone subconștientului să producă idei noi și bune. Iar subconștientul ascultă supus ordinul conștientului. 

Dacă eu constat că azi nu am nicio idee pentru roman, aplic metoda care întotdeauna funcționează: seara, înainte de culcare, conștientul meu îi ordonă subconștientului, cu toată tăria și cu credință totală, să găsească o idee bună pentru roman. Noaptea, în timp ce eu dorm (adică partea conștientă a minții mele doarme), subconștientul lucrează de zor și caută acea idee bună pentru roman, așa cum i-am ordonat. Dimineața, după ce mă trezesc, constat că a răsărit în mintea mea o idee bună și pe care neapărat trebuie să o scriu. De unde a răsărit acea idee? Din subconștient, evident. 

Foarte mulți cititori de-ai mei s-au declarat uimiți de ceea ce au citit în romanele mele. De fapt, ei au citit ceea ce a izvorât din acea parte miraculoasă a minții mele și numită „subconștient”. De altfel, în cartea „Puterea extraordinară a subconștientului tău”, se află exemple de alți oameni creatori (scriitori, oameni de știință, etc.) cărora idei geniale NU le-au venit în timp ce făceau eforturi în mod conștient să le găsească, ci în timpul somnului, atunci când conștientul nu mai funcționa, iar subconștientul lucra fără odihnă. 

Ceva esențial trebuie să reții din aceste rânduri. 

Miracolele se produc numai pentru cei care CRED cu toată tăria în miracole. 

Neîncrederea nu aduce nimic bun, niciodată. 

Dacă tu CREZI, vei avea parte de foarte multe bucurii.


Claudiu Neacșu

2 comentarii:

  1. Perseverenta si increderea , intotdeauna au in final un deplin si asteptat SUCCES .

    RăspundețiȘtergere
  2. "Cu cât încerci mai mult să-i convingi că ai realizat miracolul de a zbura precum păsările, cu atât se vor gândi mai serios să sune ambulanța care să te ducă la spitalul de nebuni." - adevărat și amuzant în același timp. Felicitări pentru articol!

    RăspundețiȘtergere

Aceiași nuntași…

Nunta poate fi un eveniment foarte plăcut. Este o ocazie excelentă de a reuni într-un singur loc mai mulți oameni care se cunosc între ...