luni, 17 septembrie 2018

Nici măcar ei nu scapă de ele...



Succesul înseamnă a câștiga. Cam asta este ideea general acceptată. 

Mai simplu spus, succesul înseamnă să călătorești la clasa întâi. Cu extrem de puține excepții, oamenii își doresc succesul. La fel de adevărat este că cei mai mulți oameni stau foarte prost la capitolul „Credința în puterea ta de a obține succesul.” Și tocmai încrederea în forțele tale este cea care hotărăște totul. 

Foarte mulți visează să ajungă în vârful muntelui. Însă acești visători NU cred că sunt capabili să ajungă în vârful muntelui. Necrezând asta, ei nu pot să găsească acele căi prin care să ajungă în vârful muntelui. Și uite așa se deschide o prăpastie între vis și realitate. 

Credința este elementul de legătură dintre vis și transformarea visului în realitate. Degeaba visezi că vei ajunge în vârful muntelui, dacă nu crezi că vei ajunge în vârful muntelui. Degeaba visezi la succes, dacă nu crezi că vei avea succes. 

De fapt, care este secretul învingătorilor, adică al oamenilor care, în cele din urmă, reușesc să ajungă în vârful muntelui? Este simplu. Ei CRED și chiar se așteaptă să ajungă acolo. Nimeni nu îi poate convinge că ar putea fi altfel. 

Înaintea abilităților necesare pentru a urca muntele se află CREDINȚA că vei reuși. Nu-ți folosește la nimic să ai abilități de alpinist, dacă nu ai în tine credința fermă că vei reuși să ajungi în vârful muntelui. 

Chiar dacă nu ai posibilități concrete cu care să reușești să atingi un scop, chiar dacă ai de-a face numai cu obstacole și eșecuri după eșecuri, CREDINȚA TA NECLINTITĂ ÎN SUCCES te ajută să treci peste toate aceste neajunsuri. 

Desigur, este foarte posibil să nu-ți îndeplinești prea repede visul. Până să ajungi în vârful muntelui ai de-a face cu foarte multe momente de descurajare, cu dificultăți care par să te împiedice să mai urci chiar și un milimetru. 

Dificultăți... O, da! Dificultățile pot fi așa de mari, încât începe să-ți dea târcoale ideea de a NU mai crede că poți să ajungi în vârful muntelui. Și, dacă se întâmplă cumva să NU mai crezi că vei reuși, totul este pierdut. 

Înfrângerea vine abia atunci când ți-ai pierdut credința în tine și în capacitatea ta de a atinge succesul. Dacă însă nu îți pierzi niciodată credința, nici măcar atunci când toate semnele arată că nu vei reuși niciodată să obții succesul, lupta NU este pierdută. 

Indiferent de circumstanțe, indiferent de rezultatele de moment, indiferent de numărul sau de amploarea eșecurilor și a înfrângerilor, păstrează-ți neclintită credința că, până la urmă, vei reuși. 

Cu probleme te întâlnești mereu. Nu vei scăpa de ele. Nimeni nu scapă de provocări sau de dificultăți, nici măcar cei mai de succes oameni din lume. 

Cu imposibilul te confrunți la fiecare pas. Sunt multe lucruri care nu depind de tine. Însă credința neabătută în succes depinde numai de tine. Credința este bunul tău extrem de prețios. Nimeni nu ți-l poate da și nimeni nu ți-l poate lua. 

Puterea de a face ceva izvorăște din credința fermă că într-adevăr poți să faci. 

Trebuie să ții minte în fiecare secundă a vieții tale că toți oamenii care au reușit să realizeze lucruri mari au păstrat permanent vie convingerea de nezdruncinat că în cele din urmă vor reuși. Chiar și atunci când ei au ajuns în cele mai negre situații, și-au păstrat neclintită credința în succes. Dacă și-ar fi pierdut credința, înfrângerea ar fi venit imediat. Însă datorită credinței au putut ei să se smulgă din situații catastrofale și să revină cu forțe noi, ca și cum nimic nu s-a întâmplat. 

Se poate prăbuși totul în jurul tău. Poți să pierzi totul. Poți să fii pus la pământ. Poți să fii pus în fața celor mai dezastruoase situații. Însă numai un lucru nu se poate întâmpla fără voia ta: să-ți pierzi credința în succes. 

Gândește-te la ceva foarte important pentru viața ta: tot ceea ce se află în EXTERIORUL tău îți poate fi luat. Tot: casă, bani, familie, avere, oameni la care ții cel mai mult, afacere, etc. Însă nimeni NU poate să-ți ia ceea ce se află în INTERIORUL tău, adică în mintea și în sufletul tău. 

Credința în succes se află în interiorul tău, nicăieri în exterior. Nimeni, sub nicio formă, nu se poate atinge de credința ta că vei reuși, indiferent ce ar face. Credința ta în succes dispare numai dacă vrei tu. 

Îndoiala, de asemenea, îți cucerește mintea și sufletul numai dacă îi dai tu voie. Îndoiala nu vine din exterior, ci tot din interiorul tău. Evenimentele neplăcute, da, vin din exterior. Însă interpretarea pe care o dai tu acestor evenimente vine tot din interiorul tău. 

De tine depinde dacă tragi o linie clară de demarcație între evenimentele exterioare și credința din interiorul tău. Evenimentele exterioare pot fi așa de descurajante, încât să-ți clatine serios credința în succes. 

Ei bine, chiar și atunci când simți că ești pe cale să-ți pierzi credința în succes, fă efortul și menține-ți această credință. Numai tu dictezi în ceea ce privește energia pozitivă care să-ți fie alături mai ales în momentele deosebit de dificile. 

Chiar și dacă te bazezi numai pe rațiune, îți dai seama că este mai mult benefic pentru tine să te încarci în interior cu puterea pozitivă specifică celor care nu se dau bătuți niciodată. 

Neîncrederea este puterea negativă care atrage numai motive pentru a NU reuși să ai succes niciodată. Dacă decizi că încrederea este mai bună decât neîncrederea, nici măcar nu ești tu deschizător de drumuri în această privință. 

Înaintea ta au fost destui oameni care și-au păstrat credința în succes chiar și atunci când nimeni nu mai credea în ei, chiar și atunci când toate șansele păreau a fi împotriva lor, nu cu ei. 

Să crezi puternic în ceea ce vrei și în ceea ce poți nu este o noutate, ci un instrument folosit de când lumea, pentru că funcționează. 

Credința în succes este un fel de termostat care reglează tot ceea ce realizezi. Dacă tu crezi că poți face puțin, termostatul intră imediat în funcțiune și îți oferă energie exact cât pentru a face puțin. Dacă însă tu crezi că poți realiza lucruri mărețe, termostatul își face conștiincios treaba și îți oferă energia necesară pentru a realiza lucruri mărețe. 

Din cauza aceasta este foarte important să îți păstrezi credința în succes, chiar și în momentele în care simți că îți pierzi această credință. 

Oricum ar fi, tu vrei să înaintezi, să obții progrese, să atingi treptele cele mai de sus ale succesului. 

Ei bine, dacă asta vrei, păstrează-ți cu orice preț credința în succes!

Claudiu Neacșu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aceiași nuntași…

Nunta poate fi un eveniment foarte plăcut. Este o ocazie excelentă de a reuni într-un singur loc mai mulți oameni care se cunosc între ...