sâmbătă, 4 august 2018

Recenzie: „Între noi și eternitate”.





Viața are suișuri și coborâșuri. De cele mai multe ori, ne aplecăm asupra aspectelor spirituale ale existenței noastre abia atunci când ne confruntăm cu coborâșuri, adică în cele mai grele momente ale vieții.

În romanul „Între noi și eternitate”, scriitoarea Farago Corina Rodica ne invită să acordăm încă o dată atenție laturii imateriale a ființei umane, însă în contextul fascinant al unei povești în care personajul principal, pe nume Coralia, are de înfruntat provocări descurajante pentru cei mai mulți oameni. Coralia este o entitate care se bucură de oblăduirea celor mai benefice forțe ale universului. Chiar și așa, traseul ei prin viață nu decurge deloc lin, ci este marcat de evenimente cu încărcătură apoteotică, mobilizatoare, dar, în același timp, generatoare de întrebări dintre cele mai grave cu privire la încercările pe care destinul ni le pune în cale.

Acceptarea curajoasă a dificultăților și pierderilor, renunțarea la tot ceea ce înseamnă stare brută a condiției umane, atracția pentru experiența divină a ființelor muritoare, încrederea în capacitatea de regenerare a sufletelor greu încercate în vâltoarea capcanelor și înfrângerilor inerente trecerii noastre pe acest pământ, refuzul de a deveni victima circumstanțelor, insistența în a găsi răspunsuri clare în fața dilemelor, puterea de a te ridica deasupra dezastrelor: aceastea sunt atuuri principale ale Coraliei, surse de energie constructivă pentru ceilalți oameni cu care drumul ei se întretaie. 

Secvențele romanului decurg fluent, natural, absorbindu-ne imediat și ușor în spectrul plin de mesaje subtile caracteristice minților care au ajuns la o înțelegere de înalt nivel a lumii noastre lăuntrice. Personajele și întâmplările care le leagă sunt ancorate însă în realitate și exprimă ceea ce noi, cititorii, putem trăi oricând în viața obișnuită. Lectura acestui roman devine mai incitantă cu fiecare pagină parcursă, ca o plimbare care la început se anunță liniștită, apoi devine tot mai imprevizibilă, purtându-ne pe orbite dramatice ale existenței cotidiene. 

Romanul „Între noi și eternitate” poate fi preferatul cititorilor pasionați de explorarea rezervorului nesfârșit de spiritualitate existent în fiecare dintre noi.

Claudiu Neacșu

4 comentarii:

  1. Doresc să intru în posesia acestei cărți

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Contactați vă rog autoarea romanului, la adresa facebook:
      https://www.facebook.com/profile.php?id=100012592064672

      Ștergere
  2. Framentul mi s-a părut incitant,doresc să intru în posesia acestei cări

    RăspundețiȘtergere
  3. Cartea se poate achizitiona de pe site-ul Librariei Eminescu : https://www.librariaeminescu.ro/ro/isbn/606-45-0243-8/Corina-Rodica-Farago__Intre-noi-si-eternitate.html?fbclid=IwAR25NcB1qgH5q-SAdqJb0sQ_VTkzeJAsC00S5KMfsKCLLD1xMLVkleT_Rrk.
    Lectura Rod(n)ica!

    RăspundețiȘtergere